Maken wij jouw facturen of doe je het liever zelf?

Als je met ons samenwerkt kan je ervoor kiezen zelf je facturen te maken en te versturen naar je klanten. Misschien doe je dit nu ook al via Word, Excel of een los programma om te factureren. Je kunt ook één van onze tools gebruiken om zelf te factureren. In alle gevallen kunnen je facturen automatisch worden verwerkt in je administratie.

Het is altijd belangrijk dat je een factuur op het juiste moment verstuurt. De factuur moet duidelijk zijn en aan een aantal wettelijke voorwaarden voldoen. Als je één van onze tools gebruikt kan je ook een ideal link toevoegen zodat je klanten sneller zullen betalen.

Wil je de facturatie uitbesteden aan ons? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Lever ons de details aan en wij zorgen snel voor een duidelijke factuur naar je klant.

Facturatie
Debiteurenbeheer

Al je verkoopfacturen worden direct geboekt in je administratie.Betalingen van je klanten worden afgeboekt door de automatische bankkoppeling. Zo weet je op ieder moment wat je nog te vorderen hebt van je klanten. Dat zie je in een oogopslag in onze App.

Wij kunnen de klanten opvolgen voor je die niet op tijd betaald hebben. Eerst een vriendelijke herinnering en later een pittige aanmaning als dat nodig is. We kunnen ze ook telefonisch benaderen voor je om te achterhalen waarom ze niet betaald hebben. Alle stappen doen we natuurlijk in nauw overleg met jou. Want jij weet hoe belangrijk je relatie met de klant is.

Mocht de klant uiteindelijk niet betalen en kies je ervoor de vordering uit handen te geven, dan kunnen wij een buitengerechtelijk of gerechtelijk incassotraject voor je opstarten. Er is immers niets vervelender dan een klant die niet betaalt, terwijl jij je werk gedaan hebt voor hem.

Wil je snel betaald worden? Denk eens aan factoring

Als je facturen verstuurt of door ons laat versturen wil je liefst natuurlijk zo snel mogelijk betaald worden. Vaak spreek je een betalingstermijn af van 30 dagen en er zijn zelf klanten die zelf een betalingstermijn van 60 of 90 dagen aanhouden.

Hoe sneller jij kunt beschikken over de betalingen, hoe beter het is voor je eigen liquiditeit. Jij wilt immers je medewerkers en leveranciers snel kunnen betalen of hebt het geld nodig voor investeringen en uitbreidingen.

Factoring biedt daarvoor de oplossing. Jij "verkoopt" je factuur of facturen aan een factoringmaatschappij. Je ontvangt dan meestal binnen 24 uur het geld op je bankrekening onder aftrek van een vergoeding voor de factoringmaatschappij. Je klant betaalt dan op de vervaldatum (30, 60 of 90 dagen) naar een bankrekening van de factoringmaatschappij. De vergoeding kan variëren en is afhankelijk van de kredietwaardigheid van je klant en de betalingstermijn. Maar denk aan 2% tot 6%

Wij kunnen je helpen met de aanvraag bij een factoringmaatschappij. Vaak is dat al binnen 1 a 2 dagen geregeld. En je hebt altijd de keuze welke facturen je aan ze overdraagt.